( BlinTux | 2020. 04. 10., p – 16:02 )

Szerkesztve: 2020. 04. 10., p – 16:05

Én egész életemben bukdácsoltam matekból. Soha nem értettem, soha nem tudták megtanítani. Teljesen logikátlan zagyvaságnak tartom a mai napig.

Ellenben infóból mindig kitinű voltam. Sosem felejtem el az egykori infó tanárom képét, amikor meglátta a naplóban, hogy egy tucat matek 1-esem van, infóból meg csak 5-ös. Nem értette hogy lehet ez...

És valóban, a programozást mindig is tök egyszerűnek, logikusnak tartottam. De nem csak azt, hanem kvázi magát a számítógépet, annak működését. Az egész cucc 0-ból és 1-esekből áll, van adat vagy nincs adat, van áram vagy nincs áram. Minden további erre a két állapotra épül.

Mára már egy tucat programozási nyelvet ismerek. Saját processzor is építettem, saját assembly nyelvvel, fordítóval, stb... Szóval jól vágom az elektronikát, mert az is egyszerű szerintem. De a matek...
Ha valamit számolni kell, akkor inkább szólok páromnak! Néha azt sem tudom valaminek az x %-át hogy számoljuk ki, vagy hasonló "alap" dolgok. Hiába mondják el, nem jegyzem meg, nem is értem, nem látok mögötte logikát. Kettes számrendszerben is jobban tudok számolni mint tizedesben, mert ott azért van logika mögötte. Az egész számítógép egy tök logikus dolog, a programozással együtt. 

Sokan azt mondják a matek is logika, de én mégsem láttam meg benne soha. Nekem zagyvaság az egész.