( Hiena | 2020. 04. 10., p - 14:53 )

Ingatlantulajdonosként, de még bérlőként is, jogod van hitelesített fogyasztásmérők felszerelésére, és amennyiben jelentősen eltér a mért fogyasztás az általad fizetettől akkor jogod van peres úton visszakövetelni. Sőt, még a perköltségedet is rájuk terhelheted. A legszebb, hogy amennyiben ez ismétlődik a  fenntartót simán lehet perelni folytatólagosan elkövetett csalásért. Elég sok ismerősöm van/volt, akiknél ezt többször is végig kellett játszani, különösen azokon a helyeken ahol a nyugger lakóközösség kitalálta a "szociális teherviselést". Volt olyan eset, ahol radiátoronként kellett hőmennyiségmérőt felszerelni, mert olyan volt a lakás csövezése. De, különösen hosszútávon, ez mindig megtérül. Igen, ez nem két fillér, de ehhez kell a havi 20k-s megtakarítás.
Bocsi, de nem tűnik úgy, hogy kétszer annyit kéne güriznem az elmúlt 10 évben, mint előtte. Sőt, mintha kevesebbet kéne, mint mondjuk korábban, mert több a maszek és jobban fizettek (eddig).
Nem érdekel, hol és mennyit lopnak a poltikusok, mert mindegyik ugyanúgy lop. Nem őket nézem napi 24 órában, hanem a saját bankszámlámat. És mikor nem megy felfelé számláló, nem kezdek el rinyálni a politikusok miatt, hanem azon kezdek pörögni, hogy miképp tolhatom azt felfelé.

A te elgondolásod a proli elgondolás, "nyóc óra munka, nyóc óra pihenés, nyóc óra szórakozás ". Igen, ezt lehet egy munkahelyből csinálni, de nem kisértékű szalagmunkával, 8 általánossal és nem nyugateurópai mérnöki igényekkel. Feszülj bele a tanulásba, szerezz piacképes diplomát, villantsd meg a tudásodat, kitartásodat, kockáztass és meglesz. És mielőtt belekezdenél, tőlünk nyugatabbra is csak a munkába való beledöglésre elég a 8 általános és a beosztoti lét.
Az megint csak a korlátolt, szűklátókörűség amikor azt mondod, hogy "csak egy munkalehetőség" van, nem rengeteg lehetőség van, de ezekhez erőfeszítést kell tenni. Képzettséget szerezni, kockáztatni, nyolc órán felül teljesíteni. Szerinted, miért én aprítom a fát alpintechnikával és nem a helyi alkesz súlyemelők? Mert ahhoz bátorság, kitartás, és józanság kell. (Jut eszembe, lenne egy krisztustövis amit me kellene gallyazni. Ahhoz már mazohizmus is kell.) Ezek egyike sem diplomához kötött képesség, de nagyon sokan nem rendelkeznek vele. És a legfinomabb, mikor egy ilyen okostojás ossza lentről az észt, "Ő fel nem menne egy kézifűrésszel baszakodni, mert nem ér az annyit".
De ott a networkingelés, szociális háló építése is. Ma pl. felraktam ingyen egy ufolámpát. Közben jött az ötlet, hogy jópénzért feltehetnék pár napelemtáblát egy hajóra. Ilyen ez a villanyszerelő szakma, az első szerelés még ingyen van, a másodikért már fizetned kell.
Te mit csináltál az unatkozáson kívül? A kényszerszabadság még nem tette be zabszemet a seggedbe? Vagy várod mentőkötelet?

Megint a politikusokkal jössz. És te mit tettél az elmúlt 18 évben? Mennyit kerestél? És miért csak annyit? Miért nem loptál? Miért nem mentél politikusnak? Összejött a napi nyolc óra munkából a lakás, kocsit? Vagy legalább 6 hónap tartalék? Nem? Nem gondolod, hogy a politikusok nézegetése helyett valami mást kéne csinálni?