( kroozo | 2020. 04. 09., cs – 12:39 )

Az első és a második mondatodnak így nem függ össze.

Ha nem érted mire gondolok, válts át fejlesztéshez mondjuk francia, vagy szlovák kiosztásra, és megérted, hogy milyen amikor az ember kűzd a billentyűzettel kódolás közben.

Nyilván, akkor is küzdök vele, ha csak a bal könyökömet, meg a jobb szemöldökömet használhatom, de ennek semmi értelme. Nyilván azt hasonlítjuk össze, hogy tud valaki normális sebességgel gépelni a magyar kiosztáson.

Akinek kényelmes ez a leosztás is az az ember gyorsabban fejleszt benne.

A kérdés az, hogy mennyivel. Mert az elhangzott állítás az volt, hogy aki határidőre kódol, annak megérheti. Az meg azért implikálja, hogy az egy érdemi mennyiség. Szerintem meg nem hogy érdemi, de gyakolatilag mérhetetlen. Most for the fun of it megnézem, amin mostanában kódolok, ha van időm, az összességében kb 1000 sor, gyors grep után van benne kb 120 class/def/if, ez ha nem python lenne, jelentene 240 {}-párt, meg 820 valamilyen zárójel, összesen kb 1100 spec karakter. Ezt viszonylag sokat refaktoráltam, szóval lehet hogy összesen volt az inkább 2000. Attól meg elegánsan tekintsünk el, hogy a felét nem én írtam le, hanem az ide. Tegyük fel, hogy minden ilyen leütés fél másodperccel lassabban megy. Az mennyi, tizen pár perc? Úgy, hogy lófaszt fél másodperc az, sokkal közelebb van mondjuk az egytizedhez. Tudtam volna spórolni 5 percet. Azt a rohadt, már szokok is át.