( bthomyka | 2020. 04. 09., cs - 12:24 )

"Melyek a gazdaságot működtető cégek?"
elég sok van belőle (még). olvass utána a top 500 cégnek, amelyik itthon termel árut/szolgáltatást, amellyel része az európai áruelőállításnak/kereskedelemnek. a lőrinc-féle cégeket most hagyjuk.

"miért nincs tartalékjaik?"
a regnáló hatalom elviszi/fejlesztésekre költi - már ha van akkora bevétele, amiből a működésének finanszírozása után el lehet pakolni.

"Miért akarnál több pénz kiosztani? Miből?"
2010 óta ami eltűnt ilyen-olyan módon, abból sima ügy. de ha csak a felét szórod ki, akkor is jóval nagyobb segítség (lehet).

"Mi lesz a korábban megkötött szerződések fedezeteivel?"
mármint a folyamatosan dráguló budapest-belgrád (vagy bármelyik viktornak kedves) faszságra gondolsz?

"Miért az adókedvezményes/adóoptimalizáló multik sírnak a legjobban?"
mert ha az elmúlt 10-15-20 évben nem kaptak volna adókedvezményt többször is, akkor összepakolnak mint a philips és elhúznak (távol-)keletre, mert ott ötödennyiért (is) doloz(hat)nak neki.

"Érdekes, mindenki azt szajkózza, hogy az embernek legyen x hónapnyi tartalékja"
veled együtt. de egyikőtök sem meséli el, hogy 220-240 nettóból a megélhetésed és lakhatásod mellett ha marad havi 20-ezer, abból hogyan sikerül évente 3-6 havi tartalékot képezni, hogy egy ilyen probléma esetén ne legyél földönfutó. de még alternatívával sem álltok elő, mint elgondolás (az útszéli sörösdoboz-gyűjtögetés nem alternatíva, nem hoz annyit a konyhára).

"a cégekre ez miért nem vonatkozik?"
hol van megírva, hogy bárkinek is kötelező volna 3-6 havi likviditás? cégeknél nem utolsó szempont az biztos. amelyiknek van, az is fizetés nélküli szabadságra küldte az alkalmazottait, hogy a telephelyét/eszközeit NE kelljen eladni/lízingből visszaadni.

"Végül, melyik cimborámra gondolsz?"
már nem emlékszem a nevére, de mindegy is.