( dii | 2020. 04. 09., cs - 12:11 )

Most a AM440-es keverő van igaz? Kép alapján a következőt mondanám.

1-es csatornára bekötöd a mikrofont. Az 1-es csatornán LEVEL tekerőt nullára állítod, hogy ne menjen ki a főcsatornán semmi, az AUX-ot feltekered, illetve az AUX sendet is. Ezzel eléred, hogy ne hallatszon a mikrofon hang, de megvan az előerősítésed és az AUX-on kiküldöd a hangját. 

Fent, az AUX SEND kimenetre kötöd az effekt proci bemenetét. Az effekt proci kimenetét rákötöd a keverőn a 2-es csatornára. Ezen a csatornán, az AUX legyen nulla, különben lesz egy hurkod, a LEVEL viszont a MAIN felé az effektprociból jövő hangot kiküldi. Így elvileg csak az effektprocit hallod kizárólag a MAIN kimeneten.

Természetesen a GAIN-eket be kell állítanod hogy ne legyen torz, túl magas vagy alacsony jel, illetve az AUXot csak addig tekerd felfelé amíg nem túl sok a jel az effekt procin.

Lehet, hogy az AUX szint a LEVELtől függ, ez nem túl valószínű, de van néhány keverő ami ezt csinálja, akkor ez nem fog működni. 

Ha a fenti működik és ennek ellenére is hallod magad, akkor az effekt proci beállításaidat kell nézegetni, mert akkor az keveri hozzá nem kívánt módon az eredeti hangot az effekteltel. 

*ez egy kicsit kókány, de ez a keverő nem tud rendes effekt loop-ot így ránézésre :)