( royal | 2020. 04. 07., k – 18:03 )

Nem, az FxTec az másik csapat. Gemini PDA + Cosmo Communicator a 2 indiegogo projektje a Planetcom-nak.

Nekem van egy Gemini PDA, pont azért vettem, mert ott is minden szépet és jót ígérték. Ehhez képest még a 8.1-es Android is nagyon nehezen jött ki rá 2018-ban, és azóta sem történt vele semmi. A beharangozott Debian, Sailfish, stb. is mind megmaradt technikai demó szinten, napi használatra alkalmatlan. Mondjuk Android 8.1 alatt Termux-al használva számomra tökéletes mini-laptop.

Mivel az utódja a Cosmo Communicator az nem nyújtana többet az én szempontjaim szerint, ezért abba nem vágtam bele, de vettem egy FxTec Pro1-et is. Ezt január óta használom, szoftveresen már sokkal ígéretesebb, nagyon jó kis cucc, de 2 hónapnyi elsődleges telefonként való használat alatt sem voltam képes összebarátkozni a lekerekített kijelzővel. A shifted qwerty billentyűzetet kb. 2 hét alatt megszoktam, de szerintem a Gemininek sokkal jobb a billentyűzete, ezért most gondolkozom azon, hogy megválok a Pro1-től (még most, hogy nem tudnak eleget szállítani, jó eséllyel el lehet adni), és visszaállok Geminire.

Azt tartom nagyon furcsának, hogy a sokkal korábban megrendelt és kifizetett Cosmo Communicatorokat sem tudták még leszállítani, de már jönnek ki egy új készülékkel, miközben az előzőek után rengeteg elvarratlan szál maradt. Akiket már 2 alkalommal bepaliztak a frissítésekre tett ígéreteikkel, azok szerintem nem fogják újra elhinni nekik a marketing bullshitet...