( belsodaniel | 2020. 04. 05., v – 12:40 )

Amiket fentebb fejtegettel, azok ertelmezesek, nem definiciok, megpedig aszerinti ertelmezesek, hogy te hogyan latod a vilagot. Aki nem fogadja el definicionak az eleg nehezen fog veled egyet erteni ezekben a kerdesekben. En nem fogadom el.

A NER mint politikai kinyilatkoztatas egy nagyon sokak szamara megfoghatatlan bullshit: magyar nemzetrol beszel, de azt nem mondja meg, hogy annak ki tagja, csak azt, hogy ki nem.

A kemenyen dolgozo kisember Orban egyik evertekelojenek kulcsszava volt, o adott ennek a szonak egy ertelmezest, ezt pedig kesobb definiciokent terjesztettek. Ezzel megint csak nehez azonosulni. 

A bevandorlasparti jelzot mindenki megkapta a kormanytol, akik kritizalni mereszeltek a hatarvedelmet, fuggetlenul attol, hogy a kritika jogos vagy jogtalan volt-e. Ez megint csak ertelmezes, nem pedig definicio.

A sorosista jelzot kotoszokent hasznaltak politikai ellenfeleik mocskolasara, eleg ehhez felturni parlamenti jegyzokonyveket; a (szandekosan?) feligazsagokra alapozott ertelmezes meg nem lesz definicio. 

A magyarellenes jelzo ugyan az mint a sorosista vagy a bevandorlasparti, csak ezt a kulhoni magyarok kaptak az arcukba, mint ertelmezest, es nem definiciot.