( Ritter | 2020. 04. 05., v – 00:02 )

Sorosista pont annyit jelent mint két évszázada a bonapartista. Az előbb leírtam a jelentését és eredetét. Ez az európai nyelvek kultúrájának része. Ha e jelzővel illetett személy úgy érzi nézeteivel nem áll összhangban az állítás szabadon elhatárolódhat Soros György nézeteitől. Onnantól elég arra a nyilatkozatára hivatkoznia ha valaki továbbra is "sorosistának" titulálja. Általában Soros György nézeteit nyíltan felvállalókra használják ezt a szót. 

Ugyanez vonatkozik a "bevandorlasparti" szóra is. Ha valaki jó gondolatnak tartja, támogatja a tömeges bevándorlást, akkor ő bevándorláspárti. Ismersz olyan embert akit széles nyilvánosság előtt, és itt nem az internetes kocsmafórumokra gondolok, "bevándorláspártinak" tituláltak pedig ő valójában nem támogatja ezt a gondolatot? 

A "sorosista" és "magyarellenes" szavak bevándorlás kérdéséhez kötése volt ész nélküli mondat részedről. De már késő van, nyilván csak pontatlanul fogalmaztál. 

"magyarellenes" - antiszemita. Erről is írtam már. Felesleges ismételnem, vissza lehet olvasni.

Ezek jól definiált szavak. Mindegyikről írtam itt. Megbélyegzőnek olyan szó nem tekinthető, amit nyíltan felvállalnak a megszólított személyek. Egyetlen kivétel a fenti felsorolásból a "magyarellenes". Ez annyiban megbélyegző mint például az antiszemita szó. Kizárólag azokkal a személyekkel hozzák összefüggésbe, akik valóban ilyen nézeteket hangoztatnak nyíltan. Ez így rendben van.