( end | 2020. 04. 04., szo - 13:35 )

Anélkül hogy védőbeszédet mondanék, - mert a téma alkalmazottként engem is súlyt rendesen, - de a gazdasági környezetben a priorításokat meghatározzák. Amennyiben az a foglalkoztatás és annak van minden alárendelve, akkor békeidőben minden "haszonra kihegyezett" ember vállalkozni fog. A munkát keresők, akiket esetleg annyira nem érdekel a pénz, a haszonszerzés maga, hogy mások munkaerejét kihasználva éjjel-nappal ebben gondolkodjanak, - (annál jobban az élet, családjuk élete, a megélhetés,) - ennélfogva fognak tudni dolgozni. Ha minimálbér akkor az is több, mint a munkanélküliség és az éhenhalás. Kapitalizmusban a kutyát nem érdekli az alkalmazotti résztvevők nyomora, annál inkább a pénzkeresés lehetősége, az ilyen mentális beállítottságúakat. (Mindig így volt ilyen gazdasági berendezkedésnél, - csak a mi életünkben még volt egy 50 éves szakasz, amikor ezek az emberek nem annyira rúgtak labdába. Ezt piszokul utálták azok, akiknek mindig több kellett és az sem volt soha elég.) A ma is létező befolyásolási szabályoknak is megfelelően az évtizedekig hangolt, befolyásolt tömegek pedig éljenezték a rendszerváltozást.

És megtörtént! - Nem lett mindenkinek jobb, de akinek a lehetősége megnyílt a haszonszerzésre, az kapott lehetőséget rá. Neki is fogtak ezek az emberek rendesen. És munkáltatókká váltak, - és ez a társadalmi törvényszerűség - mert nélkülük biztosan még nagyobb lenne a nyomor errefelé, - megteremtette a működő gazdaságot. Adót fizet akinek muszáj, van aki kihasználva a kiskapukat megkíméli ettől magát. A lényeg, mindenki munkájával megindul egy ország gazdasági felemelkedése. A gazdasági ösztönzők igyekeznek növelni az adófizetők számát, mértékét. Nem megy elsőre, csak a fokozatosan a megtermelt jövedelmekből lehet, a kiinduló állapot "nincséből" haladva a "lesz" felé.

Eddig az "aranyásók" nem éppen finnyás gondolkodása mellett valamennyire "ok" volt a többieknek is.., - elkezdtünk fejlődni. És most ezt megelégelték az elég pénzt keresni nem tudó "pénzügyileg nagy formátumú soros-félék", jött a vírus, ami érdekes módon megint csak a nagypénzűek, a haszonszerzés lehetőségét támogatja. Aki a lehetőséget meglátja benne, - azaz, ezek az emberek, már régen előre dörzsölték a tenyerüket várva erre a "válságra", hogy most azután jól megszedik magukat a "felfordulásban", mert a pénzük a "mások vérében" nagyobb eséllyel gyarapodik, ráadásul ha a nemzetiek elkezdik a pénzkeresési lehetőségeiket, és az "erre befolyásolási lehetőségeiket" "nyirbálni" akkor nekifognak kinyírni azokat. Folytatódik is a harc a világon mindenütt, Orbánék ellen is. (3000-ért maszkot adva, fertőtlenítő folyadékot 2500-ért!, tőzsdei részvényeket shortol-va, a kaja ára a csillagos égbe szökik, - a lényeg, hogy minél nagyobb elégedetlenség legyen a tömegeknél, mert azok majd elsöprik számukra az akadályokat. (És mindig van tömegesen átvert "vevő" erre a megoldásra!)

"Kis" probléma az erkölcs teljes hiánya ezeknél a globalistáknál. Pl. kiszámolták, ha már így adódott, hogy "mennyit hoz a konyhára" a gazdaságnak és így a saját zsebüknek az, ha kihal néhány millió beteg öreg, hát gyorsan el is indult a "nyájimmunitásnak" nevezett elven, a kiirtásuk, komoly gazdasági erővel, több száz év tartalékolási lehetőséggel gazdagnak nevezhető országok elsőként lépik meg. (Svédország, Olaszo., Egyesült Királyság, stb.) "Nyugodt" vagyok afelől, hogy szakértőként ezeket a pénzembereket kérdezik meg elsőként a hatásos válságkezelésről. Sok helyen a "fedélzeten" már eleve az embereik a "hajóskapitányok". Politikai elven, meg globális pénzügyi manőverekkel, még kényszerítik is azokat a  nemzetieket, - akik egyébként humanista-kapitalista módon állnának a járványkezeléshez, - ugyanerre az útra.

Mi ehhez képest a személyes anyagi veszteség? - Sajnos a népek legtöbben csak a kormányukig érnek a "gondolkodásban", de el sem tudják képzelni az a mocskot, ami a globális befolyásoló pénzügyileg a nemzetek felett álló erők képviselnek az egész világon mindenütt. Ha távolabbra állsz a "soros-birodalom" által befolyásolt médiák világától, az abban megjelenő hírektől, vagy felállsz a "Holt költők iskolapadjára" akkor onnan (fentről) messzebb kezdesz látni. Érdemes megtenni, és a világon látni a következő időszakban a globálisan éhen halókat is. Mert a tüdőgyulladáson kívül lesznek bőven olyanok is, jó ha csak százezrével. (Fél év múlva még imádkozni fogunk az "adócsaló" vállalkozóinknak, hogy keressenek számunkra valamilyen munkát. - De ne legyen gondunk a fertőzés végével, kezdődjön-folytatódjon minden úgy, ahogyan folyt korábban. Legalább annyira..., mert a javuláshoz a tömegek számára mindig a "békén" keresztül vezetett az út.)

"Kapitalizmus, én így szeretlek..!"  :(