( cherockee | 2020. 04. 04., szo - 10:50 )

Nem erölködik, hanem működik. Kereskedelemben rengeteg alkalmazottról tudok, akit most közös megegyezéssel raktak ki, aki nem írta alá, azt fizetetlenül megtartják, mert rajtuk kívülálló ok. Várjuk a keddet, hátha akkor nem azt jelentik be, hogy kimentjük a német autóipart és az amúgy is kedvezményekkel kitömött cégeket meg lőrincia birodalmát.

Az egyik cégvezető, 3 plázában levő üzletével, közölte, hogy mindenkinek kell áldozatokat hozni, ő például lemondta az autói biztosítását. Ez volt a válasza arra, hogy nem tudunk lakbért fizetni, mert a minimálbér utáni munkanélküli az kb. a fele a lakbérnek. De meg vagyunk mentve, mert szeptemberben és októberben 30e Ft-ot fog adni annak, aki visszatér hozzá dolgozni (minimálbéres munka, újra mondom), és ha december 31-ig nála maradsz, akkor nem is kell visszafizetni! Tudom tudom, még ennyit se kéne adnia, mert hát jobboldali polgárként kötelességem felfogni, hogy kutya kutyát eszik, magunknak kellett volna a minimálbérből (per definíció abból, amiből épphogy meg lehet élni) félrerakni minimum 6 hónap tartalékot. De neki, akinek saját tulajdonban van x autó és ingatlan, neki nem kell gondoskodnia senkiről, törvényileg ki van mentve ez alól.

Szerintem te a nyaralásoddal a jéghegy csúcsa vagy. Ugyan így a cégben kellene tartani a felmondási időre szánt pénzt a dolgozókra számolva, de helyette jött a "hát de ezt a válságot nem én okoztam". Remélem, hogy ezeket a cégeket elsöpri ez a mostani helyzet, és lesz helyette egy jobb magyar vállalkozói kör, mert ez a minden nap adót csaló, tényleg amiben csak tud magának kaparó réteg undorító.