( Ritter | 2020. 04. 04., szo – 01:15 )

Nézem a tükröt és teljesen rendben van. Értsd visszaolvasva a hozzászólásaimat továbbra is rendben van mindegyik. 

Nem én kezdtem megidézni a politikai legendák és mítoszok világának gonosz lényeit. Értelmes vitához vagy beszélgetéshez az sosem vezet. Sem akkor amikor a szektások vagy ha úgy tetszik szurkolók egymás között vannak és jól megveregetik egymás vállát, de semmi értelmes gondolat nem hangzik el. Sem akkor amikor zsigerből megy a flame. 

A téma egyébként komoly lenne és ontopic is a hup-on. Ott ahol a közműveltség része Orwell 1984-e kialakult egy olyan széles körben támogatott gondolat, hogy a megfigyelés az törvényszerűen rossz gondolat. Most azt látjuk, hogy Kína annak ellenére, hogy tőlük indult ki a járvány hatékonyabban veszi fel a harcot a vírus ellen mint az európai országok vagy Amerika. Pedig itt már rendelkezésre állnak a kínai tapasztalatok, volt idő azaz lett volna idő felkészülni. Ebben szerintem része van annak, hogy Kínában a privacy bálványozása nem akadályozza a vírus elleni küzdelmet. 

Ennek volt már előzménye a nyugati világban is. Például a bekamerázott városok illetve kerületek évek óta biztonságosabbak, pedig az is egy "orwelli gondolat".