( lajos22 | 2020. 03. 29., v - 23:02 )

Szerkesztve: 2020. 03. 29., v - 23:09

Na akkor kezdjük az alapoknál. Sztereó vs. mono. A hang effektedben ballanced jack van, ami egy "stereo jack csatlakozó", de mono hang megy rajta. Itt baromira vigyázz, hogy melyik pole-on megy rá a hang, mert kijön belőle a füst. A kimenet ugyanez.

Mikrofon a keverőbe megy, ahol van pre-amp, ha kér, akkor tápold meg a keverőről. Vigyázz, ha mikrofon nem kondenzátor mikrofon és ráadod a 48V-ot, akkor kijön a füst. (egyszerű megtudni, rákötöd a keverőre, PFL-t bekapcsolod és elkezdesz bele huhogni, állítod a gain-t addig, amíg nem lesz max 0-n. Ha egyáltalán nincs semmi, akkor PFL ki és kapcsolj neki Phantomot, aztán PFL be és ismét huhogj bele.)

A channel insert egy stereo jack, egyik fele a send, másik a return. Ezt írnia kell vagy a leírása, vagy a csatlakozó mellett / alatt / felett. Amennyiben ilyen csatlakozód nincs, akkor a keverő egyik mono csatornájába menjen az effekt kimenete, a keverő egyik aux kimenete menjen az effekt bemenetére. Ezek le vannak írva, hogy ballanced, vagy unballanced. Ha unballanced, akkor mono kábel kell, ha ballanced, akkor lehet mono és stereo is, inkább utóbbi legyen. Ha nincs auxod, akkor az a keverő kuka. A keverő kimenetét SOHA ne kösd az effektre, mert szétgerjed és kijön a füst belőle. 

Ja, még valami. A keverővel a tiszta és az effektelt hangot is össze kell rakni, különben gagyi lesz a végeredmény.
A keverő 2 track out / record out-ja menjen a laptopba felvételre. Az arra való. A main out az erősítőbe megy.