( asch | 2020. 03. 29., v – 16:03 )

Én sosem értettem, hogy miért akartak orvosok lenni az emberek: számomra teljesen visszataszító az összes aspektusa az egész karriernek: rengeteg tanulás jórészt magolással, idegen emberek illetlen helyeken és módokon történő érintése, mindenféle fertőzésveszélyek, gusztustalan dolgokban vájkálás. Fertőtlenítőszag egész nap, csomó adminisztráció. És erre jön pluszban az anyagi megbecsületlenség, bizonytalanság (kivéve a paraszolvenciát, ami meg ugye etikátlan).

Az egyetlen ami vonzó benne számomra, az az élet működésének misztériumának megértése volna, de idáig nem szoktak eljutni az orvosok sem.

Sosem értettem őket, de nagyon örülök, hogy vannak ilyen emberek, mert azért néha szükség van rájuk. A lélegeztetőgépek sem lélegeztetnek maguktól.

Emellett félek attól is, hogy orvoskráciává alakulunk. Eddig is túlzott hatalma volt az egészségügynek és mivel az emberek zsigeri félelmeire épít, ezért szinte semmilyen ellenállás nincsen ezzel szemben. Most egy hónapokig tartó össznépi beszaratás hullám után pláne nem fog senki felszólalni semmi ellen, amit az orvosok javasolnak/kérnek.