( wrs | 2020. 03. 29., v – 14:29 )

Édes jó istenem mi megy itt. Az itt megfejtő emberek többsége le se szarta eddig, hogy mi van, és serényen rendelte hetente az aliexpressről a lényegtelen szarjait, miközben utazgatott a világban keresztül-kasul, mert az létszükséglet. Amikor el lett pofázva, hogy nem lesz annak jó vége, ha ennyire globalizálódik a világ és épeszű határok kellenének minden értelemben, akkor vernyákolt mindenki, mert nehogy már egy szabad világban ne lehessen agyatlanul mindent megtenni. Hát itt az eredménye. El lett az is mondva, hogy nem biztos, hogy olyan mennyiségben kellene húst folyasztani, amit csak modern állatgazdasági keretek között lehet, mert bukta lehet belőle. De nem, megmondta mindegyik fotel filozófus, hogy ez deviáns gondolkodás. Mindezt a SIV, meg a bánat tudja mivel a hátunk mögött.
Az is el lett pofázva, hogy az élhető város nem azt kéne, hogy jelentse, hogy az emberek egymás seggében laknak, prüszkölnek egymás pofájába az utcán meg a BKV-n, meg lezárjuk a rakpartot, mert az a tuti megoldás a szebb jövő felé, hanem, hogy lehetővé tesszük, hogy az emberek a lakhelyükhöz közel dolgozzanak, vagy akár shared office-ból, home office-ból, ez által is csökkentve a direkt kontaktust, na meg a légszennyezettséget. Most meg mindenki csodálkozik, hogy milyen kurva tiszta a levegő, miközben a lehetőségek eddig is adottak voltak ahhoz, hogy ésszerűen alakítsuk ki a környezetünket a lehetőségeinkhez képest, ha már beton dzsungelt építenek a mai napig mindenhol "élhető város" címszóval. Csak hát senkinek nem volt - eddig - érdeke. Mert nehogy már az igényekből vissza kelljen venni.
Persze, emeljük meg az eü dolgozók fizetését, de azért azt senki ne feledje, hogy egy ilyen helyzetben nem csak ők vannak szopórolleren, sőt. És abba azért az individualista, szabadságharcos fotel megfejtők belegondoltak a kényelmes lakásból, a még meglévő munkahellyel, körbebaszva felesleges tárgyakkal, zabálva húst hússal stb, hogy ki fogja kifizetni majd a teljes buktát, ha ez a szar esetleg novemberben mégis megjelenik?