( Ritter | 2020. 03. 28., szo – 23:26 )

https://edu.google.com/

Ingyenes csak venni kéne a fáradtságot és szervezetten kommunikálni a Google-lel. Nem hajtanák el a magyar tanárokat. 

https://moodlecloud.com/

Moodle felhőszolgáltatásként is igénybe vehető. Nem kell szerver, nem kell rendszergazda, az a tanár pedig aki nem képes megtanulni a használatát tényleg inkább menjen pizzát kiszállítani. 

A tanulónak számítógépe bizony most is probléma és ez valóban már nem az iskola és közoktatási pedagógusok dolga. De ez most ugyanúgy akadály mint korábban. Egyébként elég jó a számítógépes ellátottság az országban. A faluvégi putrisoron is iPhoneokkal szaladgálnak a Dzseniferek és Romáriók, hogy mutassák mekkora arcok. 

A nethozzáférés az egyetlen valódi probléma az ország egy kisebb részén, ahol csak gyenge netszolgáltatás van. Ez a lakosság kevesebb mint 8%-át érinti tippre. Ez nem ok arra, hogy ott ahol 100 megabitek vannak ne csináljanak normális elearninget. 

De iskolán belül is botrányosan gyenge a közoktatás. Hogyan tudnak a pedagógusok a volt diákjaik szemébe nézni miután egyetemeken megtapasztalják, hogy mi is az elvárás amiknek meg kellene felelniük, de nincsenek hozzá alapjaik mert a úgy tanították őket a tanáraik ahogyan?!