( answ | 2020. 03. 26., cs - 12:17 )

Senki nem mondta, hogy ez rossz lenne a kiskernek. Nem is azért bűntették meg. A végfelhasználó/megrendelő jogai sérülnek.
Mi is olyan terméket szeretünk eladni/telepíteni, amin van bőven haszon. Mert a magyar emberek nem fogják fel mennyi a munkadíj és ha abban a tételben látják és nem az anyagban, akkor levegőért kapkodnak. Kamerarendszereknél / RFID-nál alap a 40-100% haszon (és a kínai címkézés). De ugyanez van autószerelőknél is, ahol 100% haszon alatt ritkán építenek be alkatrészt (és akkor ehhez jön a kamu, de még így sem olcsó munkadíj).

Persze mindig megy "Hogy hát eztet százasért telepítették, neked miért 150 a munkadíjad??". Nem értik meg, hogy így is rohadt olcsón telepítem át a kamerákat, NVR-t, mert az eredeti nem "százasért" telepítette, hanem eladta a kínai átcímkézett kamerákat 300e Ft-ért, mikor ő 150e Ft-ért kapta. Tehát 250e Ft munkadíja volt valójában. Ráadásul áttelepíteni egy rendszert több munka, mint újat telepíteni, mert mindent resetelni is kell (amely további kör, ha jelszó nem ismert, mint úgy általában). Ezért utál mindenki ilyen áttelepítést csinálni, mert itt is legalább 300e Ft-ot kellett volna elkérnem, de tudtam hogy úgysem fizetik meg. És csodálkoznak, hogy már senki nem vállal ilyen munkát..