( haroldking | 2020. 03. 25., sze - 20:56 )

Te itt arról beszélsz, hogy fontos a leírás. Szerintem EZT SENKI ÉPESZŰ EMBER NEM VITATJA. Én se, természetesen. (még akko se ha sokan kételkednek az ép eszemben).

Nyilván, készítek majd leírást is hozzá, igen. Ez mind oké.

Itt a kérdés nem nez, hanem én azt tagadom, ha NINCS legalább egy működő compiler és/vagy interpreter, azaz ha nincs készen a nyelv egy működő implementációja, akkor a nyelv IGENIS NEM LÉTEZIK!

Nincs!

Akkor se ha van róla leírás.

Azért nem létezik mert nincxs semmi amit használni lehet belőle. Egy ház sincs készen addig amíg csak a tervrajza van meg. Nem tudod használni azt a házat. Azért nem, mert nem létezik. Nota bene, abban se lehetsz biztos, egyáltalán megépíthető-e az a ház a tervek alapján egyáltalán...

Amíg csak terv van, addig csak ábrándozás van. Hogy de jó lenne egy nyelv ami ilyen meg olyan, ezt meg azt tudja...

Ennél még egy olyan nyelv is jobb amihez van interpreter, de nincs semmi leírás. Ott legalább van esélyed rájönni a működésére a kód visszafejtésével, vagy mint „fekete dobozt” tekinteni: megetetni bizonyos fájlokkal, s lesni melyikre milyen hibaüzenetet nyöszörög ki vagy akármi...

Tehát, egy nyelvhez a leírás persze hogy fontos, de önmagában, működőképes implementáció nélkül szerintem szart se ér. Amihez nincs implementáció, az a nyelv a szememben egyszerűen nem létezik. Nem létezik, mert az létezik amit használni lehet.

Ez olyan, hogy hadd kérdezzelek meg: szerinted léteznek tündérek? Ugye hogy nem! Holott elég jól definiálva vannak. Akad róluk bőséges mennyiségű leírás, például Tolkien műveiben. MÉGSEM LÉTEZNEK TÜNDÉREK. Nem léteznek, mert nincs egy „működőképes” (szaporodóképes, varázsolni képes, harcolni képes...) implementációjuk!