( KaTT | 2020. 03. 25., sze - 16:52 )

Már évek óta 7700K-t használok (vízhűtéssel kb néma, ha terhelem hallom a hűtést, de nem zavar, hűtsön a hűtő, ha szükséges), csak felsőfokú jelzőket tudok mondani rá. Ilyen gyors gépem még soha nem volt, én most is ilyet vennék, esetleg még drágábbat, i9-et. Azért a 4.5 GHz-es single core teljesítmény nagyon durván jó. Aki nem használt ilyet évek óta, csak elméletben, a specifikációk alapján bölcs, az is más... Nekem mindenre tökéletes. Az én időm drága, ezért nekem megéri. Egy ellenérvet tudok: az ára. Azonban ilyen alapon senki nem venne drágább, luxus dolgokat, mert ár/érték arányban drágábbak, mint az olcsóbb, lassabb, de ár/érték arányban jobb termékek.
Biztos jó az AMD is, vegyétek, nekem ez is elég jó. AMD-vel sok gondom volt régen (az ATI Linuxos driverekkel nem is olyan régen), én már Radeon-t sem veszek, nekem bevált az Intel + Nvidia irány. Gyors, megbízható az én céljaimra.
Nem mondom, hogy lassabb vagy rosszabb az AMD. Sőt, elméletben gyorsabb. És? Egyrészt nem használtam még 16/32/64 magos Ryzen-t, így nem tudok rá mondani semmit, csak azt, hogy elméletben jónak tűnik. Nekem viszont gyakorlatban jó, maximális felhasználói élmény ez a mostani gép, és nem is tervezem, hogy módosítsak rajta, amíg megy, mert nagyon szuper gyors, messze jobb, mint amire számítottam. Pedig csak sima SSD-vel, nem is NVME-s SSD-vel használom.

Nem akarok senkivel vitázni, hogy ezt vegye, én csak leírtam ezt. Amúgy ha lenne lehetőségem, adnék minden AMD rajongónak egy ilyen gépet mint az enyém, aztán csendben maradnának! :) Sőt, nekem is adhatnának egy ilyen legdurvább Ryzenes teljes konfigurációt 64GB memóriával, szívesen tesztelném ingyen, de nekem pénzt nem ér ez, ha van a jelenlegi gépem, ami több, mint megfelelő.

Ezért szép a PC platform, mert sok jó irány van, szinte végtelen kombináció, és mindenki másra esküszik.