( haroldking | 2020. 03. 25., sze - 15:46 )

Fogd már fel hogy gyakorlatiasan állok a kérdéshez!

Számomra egy programnyelv az, amit telepíthetek a gépemre, s aztán használhatom. Ennek van ugyanis GYAKORLATI HASZNA a számomra!

Nyilván amit telepítek és használok, az a te szemedben programnyelvnek tekintett platóni idea, „szubtilis elvontság” egy konkrét gyakorlati manifesztációja (implementációja) csupán, de ha több programnyelv is van a gépemen, mindegyik számára ugyanaz a vas és architektúra az adott, sőt ugyanaz az operációs rendszer is. Eképp mégis van értelme összehasonlítani a konkrét implementációkat, ha másért nem hát azért, hogy kiderüljön, az adott körülmények közt miféle jellegű feladatokat melyikkel érdemes megoldani, ha azt akarjuk hogy a futási sebesség gyors legyen!

Ez pedig sok esetben cseppet se mellékes.

Igen, ez az egyes nyelvi implementációk sebességének öszehasonlítása, oké. Elég nagy tudatlanságról árulkodik azonban részedről ha negligálod azt a közismert tényt, hogy sok olyan nyelvi konstrukció létezhet amik nem implementálhatóak a legjobb szándékkal se azonos hatékonysággal, annak ellenére hogy lényegileg ugyanazon feladatot látnák el elméletileg, vagy ha ez megvalósítható lenne is, elfogadhatatlanul sok programozói erőfeszítést igényelnének.

De figyelj, tényleg felesleges erről vitáznunk. Arra válaszolj csak, miért zavar téged ennyire, ha én szeretek programnyelvet írni, miért akarsz erről engem lebeszélni, miért akarsz letéríteni az utamról, és mi a fészkes fittyfenéért zavar téged akár csak az is ha én tényleg programnyelvek implementációjának sebességét hasonlítom össze, mert ez engem valamiért boldoggá tesz?! (Sőt láthatóan ez a téma másokat is érdekel errefelé).

Miért bánt ez téged?! Nincs jobb dolgod mint hogy velem foglalkozz? Irigy vagy tán hogy te nem tudsz egy programnyelvet írni? Vagy tudsz de lusta vagy hozzá? Miért akarod mindenáron megmérgezni mások szórakozását a kicsinyes kötekedéseddel?

Oké, tudom, majd jön megint valamiféle troll szöveg erre... sebaj, éld ki magad, legyen egy jó napod, ha téged ez boldoggá tesz, majd csak elviselem valahogy...