( persicsb | 2020. 03. 25., sze - 14:51 )

Persze, hogy látom. Van egy elmebajod, te mindenáron alkotni akarsz valamit, amire mások azt mondják remekmű. Az más kérdés, hogy képességeid nem teszik ezt lehetővé, de csak küzdesz. A te dolgod.

"Nekem nincs időm és energiám efféle sehova se vezető filozófiai kérdéseken rágódni, "

Ezek nem filozófiai kérdések, hanem szakmai kérdések. Te hobbista vagy íróként is, programozóként is, le is szarod a szakmát mindkét esetben, de közben meg szeretnéd, hogy remekműveket alkossál. Cska hogy ez nem így működik. Remekmű nem úgy születik, hogy írsz sokat, és egyszer csak sikerül. Edison is megmondta: a siekr  1% tehetség, 99% veríték. Na, nálad a 99% veríték megvan. Küzdesz, mindenáron, mindenféle szakmai dolgokkal szembemenve, folyamatosan irányt változtatva, keresve azt, hogy hol van az a terület, ahol végre sikerül remekművet csinálni, és leborul csodálattal előtted a világ. Csináltál már "programnyelvet". Linux disztribúciót. Írtál regényeket. Írtál filozófiai értkezéseket az ateizmusról. De az a helyzet, hogy szép a 99% veríték, csak a sikerhez az 1% tehetség, az hiányzik, de az nagyon.

Erről az jut eszembe amúgy Andrej Alekszandrovics Zsdanov szovjet kommunista politikus híres mondása, amikor meghatározta a szovjet kultúrpolitikát: "Írók, írjatok remekműveket!". Szegény Zsdanov sem értette meg, hogy ez nem így működik.