( Sanya | 2020. 03. 25., sze - 12:56 )

Megint rossz irányban ülsz a lovon, de legalább már nem nézel zsidógyűlölőnek.

Nincs bizonyíték rá, hogy a folding@home eredményes kutatásokat végez. 

1. lépés: nézzük meg a publikációkat. megtalálhatod a https://foldingathome.org/papers-results/ oldalon. 223 publikációt jegyeznek, bár nem értem, hogyan lehet csatlakozni, számoltatni. Olvassunk el belőle párat, hiszen adakoztunk.

olvassuk el a legfrissebbet, hiszen a koronavírus miatt mindenki erre kíváncsi: https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.accounts.9b00613

kattintsunka  purchase linkre, és vegyük elő a bankkártyánkat: 40 dollárt kell kifizetni érte. 48 órára elolvashatom az anyagot 40 dollárért. Vágod, hogy egy szaros-fosos publikációt nem tudnak free accessben megjelentetni, de az én villanyszámlám, az én számítógépem teljesítménye kell nekik. 

nézzük a 218-at: purchase

217: 30 dollár

216: csak egy abstrakt, még nem jelent meg.

215:szintén

 

Magyarul: beszállhatsz, segíthetsz a tudománynak, de igazából egy tudós körnek segítesz publikálni, melyek kurvára, de kurvára nem segítik a koronavírus elleni gyógyszerek kifejlesztését, csak publikálnak. Olvasgasd el, micsodát. Megnéztünk valamit, ami talán kapcsolódik valamihez szimulációban. Na bumm.

Orvos vagyok, a lényeg itt az, hogy ez a foldinghome semmit nem ér. 

 

"Mi lenne, ha egyszer próbálnád nem a 10 Ft-odat sajnálni, hanem azon elmerengeni, hogy segíthetsz a rendelkezésre álló eszközeiddel, még akkor is, ha lehet, hogy nem egyértelmű, hogy eredményes."

Van egy munkahelyi gépem egy 6 magos intel xeon cpu-val, 2db 2080 nvidia vga-val. A munkáltatóm szálljon be, aki rajtam veri el a port, ha indokolatlanul futtatok rajta dolgokat?

Vagy a céges laptopomon? Vagy a Saját laptopomon, amit nem erre terveztek, hogy 0-24-ben futtasson ilyet? vagy a 2 wattos cpu-s nasomra töltsek dockerben ilyetés számoljon hetekig 1 csomagot, amivel más készen van 1 óra alatt? Eleve felesleges dolgokra pazaroljam a föld erőforrásait?