( gyuri23 | 2020. 03. 15., v - 14:03 )

Szerintem ez teljesen felesleges, ha tényleg baj van, minden dinamikus lesz és az ilyen statikus menüknek nem lesz értelme. Annyi változó van, hogy úgy sincs egységes szabvány menü. Mindjárt az elején az anyagi helyzet és rendelkezésre álló hely. Utána meg, mennyi időt célzol meg. Nagyon más az 1-2 hét vagy 1-2 hónap, a fél év vagy még több, aminek szerintem szintén nincs sok értelme.

Szerintem értelmesebb egy arány lista, fehérje, szénhidrát, zsír, egyéb de ez sem egyszerű, mert a tudomány sem egységes benne. Akkor meg szintén jön az anyagi helyzet, csak barack konzerv, vagy vegyesen mindenféle, mert nem mindegy, hogy 200 ft egy konzerv vagy 1200 ft.

Akkor még nem volt szó a hosszabb idejű tárolásról, a nem fém konzerveknél, király lesz amikor 2 hónap múlva osztozni kell a liszten, babon egy moly családdal. Nekem pl. van több hermetikus ételtároló hordóm.

Na meg ott az egyén ízlés is. Én zacskós levest talán csak az éhhalál szélén ennék meg, előtte biztos nem.

Simán kimaradt a csíráztatni való mag. Fillérekből, néhány nap alatt friss zöldséget (csírát) kapsz, ami finom és egészséges. Pici gyakorlat kell hozzá, meg néhány befőttesüveg. A "zacskós" hulladékék helyett százszor inkább.