( Raynes | 2020. 03. 14., szo - 17:33 )

Ez a géptől függ, mennyire erős proci, mennyi RAM. A 64 bites proci visszafelé kompatiblis a 32 bites kódokkal is, megy rajta a 32 bites OS is.. A 32 bites OS-eknek általában kisebb a hardverigénye, azért is léteznek még.

Egyébként egy olyan régi gépre, ami sem UEFI-t, sem DVD bootot, sem semmit nem tud, nem érdemes Win10-et tukmálni. Mint az eseted is mutatja, fel lehet varázsolni, de köszönet az lehet nem lesz benne, olyan gyalázatosan lassan fut. Szóval már annak intő jelnek kéne lennie, hogy semmit nem támogat a gép, engedve arra következtetni, hogy a Win10 nem rá való, nem jó ötlet erőltetni.

Ha annyira régi gép, vagy csak Intel Atom szintű, arra érdemesebb valami pehelysúlyú Linuxot tenni, AntiX, Sparky Linux, stb.. Természetesen mondanom sem kell, hogy ezeknél is 32 bites verziót érdemes először próbálni, hiába 64 bites a proci. A mai procikon még a 16 bites DOS is elindul, csak úgy mondom, amelyiken nem, annál sem a processzor az akadály, hanem modern SATA/NVMe vezérlő, meg az UEFI, és a legacy BIOS mód hiánya.