( Hiena | 2020. 03. 11., sze - 09:29 )

Ismerve a magyar gazdaságot, ez a fajta hitelválság nem jelent épp rosszat. Probléma, hogy a legtöbb cég hitelből megy, nem véletlenül alakulnak ki a körbehitelezési láncok. Alsó szinteken sokszor elmarad a forgótőke növelése, nincs valós forgótőke, mert kell a pénz a főnök kocsijára, házára, nyaralójára és a gyermekének az ibizai nyaralására.
A másik oldalon is ráfér a változás. Volt műgyantás cég, ahonnan kp-s, azonnal fizetős rendelésnél elhajtottak és inkább volumeban 10x nagyobb, hiteles rendeléseket teljesítettek, azzal a felkiáltással, hogy nem éri meg nekik azonnal fizető, kis tételekkel foglalkozniuk.

Ami most van, az egy fejetlen pánik. 3-4 hét alatt beáll a fogyasztás, elkezdenek fogyni a készletek, stabilizálódik a beszállítói lánc. Legrosszabb ami történhet, hogy beüt a jóidő és beomlik az új fertőzések száma, ti meg mehettek hosszú szabadságolásra, mert mindenki a nyakán maradt készleteket próbálja eladni.

Szerintem, pihenésképp, most vegyél egy csomó légitársaság részvényt a nagyobbakból és félév múlva lesz miből bővíteni a cégeteket.