( pehsa | 2020. 02. 28., p – 09:56 )

Én személy szerint nagyon nyugodt vagyok. Nem is készülök annyira tartalékolni. Maximum tényleg csak azért vásárolok valamiből többet, mert a sok hülye most pánikol.

Az olasz esetet is túltolta a média. Igen a karantén alá vett övezetekben tényleg kipakoltak minden boltot, de oda viszik be a családokhoz a készleteket. Viszont amit a média nyomat, hogy az ország többi területén is kifosztották a boltokat, az átverés. Internet szerte látható, hogy az emberek cáfolják ezeket szépen, mert ugyanannak a boltnak a polcait fotózták le, hogy minden rendben van, meg ott dolgozók is megerősítették, hogy a médiában látható képek pont árufeltöltés vagy átmozgatás ideje alatt készültek. Ugyanolyan üres polcokat havonta látok a helyi Tesco-ban mert szeretik átrendezni a dolgokat.

Tehát véleményem szerint a média, főleg a clickbait média direkt rámegy a hisztéria keltésre. Az emberek ezt elhiszik és pánikolnak, holott egy kis utánajárás bizonyítja, hogy nincs akkora baj, mint azt mutatják felénk.

Párom is kiakadt már az elmúlt napokban, mert FB-on kismama csoportokban már megy a riogatás meg a kérdezősködés, hogy van-e aki a koronavírus miatt már nem járatja a gyerekét bölcsődébe/óvodába/iskolába...