( LinUserX | 2020. 02. 27., cs – 10:15 )

ezzel nem tudok egyetérteni,
azért ha évek alatt sem okozott gondot hogy reggel munkába érve fertőtlenítek és hazaérve leveszem a tömegközlekedős ruhát és telefont, kezet fertőtlenítek, vagy bárhol étkezek a lakáson kívül akkor fertőtlenítek, akkor az javamra billenti az elméletet.

Nagyjából az elmúlt 15 évben évente 1x voltam beteg, tél közepén habár idén még nem, gondolom az enyhe tél miatt.
A munkahelyi alkalmassági orvosit és fogorvost leszámítva legalább 15 éve nem kellett orvoshoz mennem, az éves megfázást nagyjából 3-5 nap alatt letudom magamnak otthon, persze a kor előrehaladtával ez bizonyosan változhat.

Családban van aki oltóanyag-gyártónál dolgozik, napi 8-10 óra steril környezetben, folyik a kézfertőtlenítő egész nap, még a levegő is steril amit lélegeznek, por sem lehet a laborban, teljes laboros öltözék szájmaszk stb. és nem betegesebb mint a család bármely másik női tagja.

A ritkán lakott településeken élők statisztikailag igazoltan nagyobb biztonságban vannak, holott jelentősen kevesebb fertőzésveszélynek vannak kitéve és mégsem lustul el a szervezetük, szerintem a városi kézfertőtlenítés sem szeparál el jobban a vírusoktól mint mondjuk egy 500 fő lakosú faluban élni. :)

Ezen okokból nem igazán hiszem hogy a fertőtlenítők hatására ellustulna a szervezet, nyilván más lenne ha 0-24-ben ilyen környezetben lenne az ember, de ha kimegy bárki 1 órára a szabadba máris jönnek a vírusok és bacik.