( iwanabeguru | 2020. 02. 25., k – 11:30 )

Szerkesztve: 2020. 02. 25., k – 11:31

Amit én látok hogy tanulni, 1-pár emberes projektre jó. Amikor egy 50+ fő R&D fejleszt egy terméket arra alkalmatlan.

1. Az identálás a kód része: szoptunk már amiatt mert egy refaktornál véletlen kintebb került egy sor egy mélységgel, fél napig néztük hogy miért nem jó 1 tab megoldotta. 

2. Nincs hozzá megfelelő ezközkészlet sem fejlesztéshez, sem buildeléshez, sem code quality ellenőrzésre. A PyCharm ugyan elég jó de amire egy IDEA képes ahhoz képest fényévekre van lemaradva. Sok próbálkozás után a make bizonyult a leghasználhatóbb build eszköznek.

3. A típusosság hiánya miatt rendszeres az hogy bele kell nézni a hívott library forráskódjába csak hogy megtudjam hogy mit is kell neki beadni, és erre rengeteg idő elmegy.

4. Kevés igazán jó minőségű lib van a PyPi repoban. Volt már hogy a cuccunk a következő verzióval nem ment, volt hogy megváltozott a viselkedés minor verzió emeléskor meg amit el tud képzelni az ember.

5. Python dependency hell,  az egyik csomagnak x verzió kell valamiből a másiknak y és x-el nem működik, mire ezt kikalapálod hajad kihullik és mivel nem lehet egy pyrhon envben több verzió valamiből ezért ez extra munka.

Bottal se piszkálnám a pythont ha nem kéne.