( E-Medve | 2020. 02. 24., h - 18:01 )

Friss élmény: pénteken szürkületben Hort előtt majdnem felvettem a néhai előtagot a 3-as főúton. Óra szerinti 85-90-el haladtam, mögöttem talán két autó jött, ők normális követési távolsággal. Néztem már messzebbről, hogy a szembe sávban elég hosszú a sor - a járművek között minimális követési távolság látszott - és ezt előzi egy versenyző. Messziről látszott, hogy ez nem biztos, hogy vissza tud/akar térni a saját sávjába időben. Visszalassítottam óra szerinti kb. 50-re, de kevésnek tűnt, tovább 25 körüli tempóra és húzódtam a sáv jobbszélére (hogy szükség esetén meg tudjak állni az út és az árok közötti füves részen). A szemközti sor elején szabályosan haladó autós gondolom látta a visszapillantóban, hogy baj lesz, ő is kihúzódott jobbra és lassított. Nem az önjelölt versenyzőn múlt, hogy nem lett belőle csatt.

Arra kíváncsi lennék ilyenkor, hogy az előzött sor mennyivel haladt, amit feltétlen meg kellett előzni és vajon hány másodpercet nyert a versenyzőnk?

A teherautókat illetően: én úgy vettem észre, hogy ők azért óra szerint szokták hozni a 85-90-et, azokat meg már felesleges előzni. De a buszok is 80+-al szokták nyomni, azokat se érdemes előzni, a következő településen úgyis szokott lenni megállójuk. :-)