( SzBlackY | 2020. 02. 24., h – 11:47 )

Mennyi az a pár?

Eredmény szempontjából mindegy, mert még mindig csak egy lineáris szorzó.

Csak ebben a szóban az R és K betűket leszámítva bármelyik karaktert lehet cserélni számra.

Feltételezzük a következetes átírást valamely séma szerint. (nem feltétlenül a cél az összes átírás kipróbálása, csak a leggyakrabbié - ahogy a szótárunkban is csak 5000 gyakori volt, nem az összes). Ahogy te is mondtad: először végigpróbáljuk a gyorsabb megoldást (kisebb szótár), ha nem jön be, megyünk a nagyobbra (itt a minden cserélhető karakter minden lehetséges cserére váltása).

Tehát 10+110+990=1110 különféle variációnk van.

Jogos, sorry, mellettem szól, hogy reggel volt még :) De szerintem simán 10^3 (az első karakternek választunk egy helyet, ettől függetlenül a második karakternek választunk egy helyet, és ezektől függetlenül a harmadik karakternek választunk egy helyet).

És akkor kifelejtetted azt is, hogy nem csak egyféle sorrendben lehet őket berakni

Nope, ez benne volt a 95^3-ban, ha sorrend-függőként n alatt a k lenne (értsd: az a-b-c-t, a a-c-b-t, a b-a-c-t, b-c-a-t és amelyiket kihagytam [reggel volt és már ébren voltam, na :) ] is generáljuk, aztán keresünk mindegyiknek helyet.)

Milyen kedves vagy...csakhogy ez nem kedvesség kérdése, hanem ha lítszpíkelünk, akkor ez is benne van. Ez nem opcionális.

Pedig az, mert - gyakoribb előbb ;) - az XKCD-s Troubador-hoz elég egy kettes szoró (kis- és nagy kezdőbetű). Ha az nem jött be, akkor jöhet a 2^11-es szorzó, mert még bármelyik is lehet nagybetűs.

BlackY