( rpsoft | 2020. 02. 23., v - 13:27 )

Nem tudom, mit akar a hatóság a videókkal. Ha nevelni, akkor szerintem rosszul csinálják, ha reklámozni magukat, akkor is. Azt várnám el, hogy mielőtt költik a pénzünket, gondolják végig, nézzenek utána a statisztikának. De a kampány címe is árulkodó, mert nem veszélytelenítés, vagy közlekedési kultúra javítása a címe, hanem pofátlantalanítás. Én sem szeretem a pofátlanokat, de nem költenék rá pénzt, hogy ezzel foglalkozzanak.

Azt viszont nem hiszem, hogy spekulációra építeném a véleményem. Az tény, hogy ők maguk ezt tartották érdemesnek megmutatni, az is tény, hogy mennyit költenek traffipaxokra, és az is, hogy pl. az autópályát felülről ellenőrző helikopterre nem költöttek. Az lehet, hogy azt akarják mutatni, hogy mindenkit lekapcsolnak, de akkor meg hülyének van nézve a lakosság. Nagyon rövid úton is látsz vagy 15 szabálytalanságot, amiért nem kapcsolták le az illetőt, az után már nem nagyon fogd elhinni, hogy mindenkit lekapcsolnak. Aki meg szabálytalan, annak nyilván van erről saját tapasztalatuk.

Az sem elfogadható, ha elismerjük, hogy a nagy szabálysértőket nem vagyunk képesek elkapni. Ha ebbe belenyugszunk, akkor az egész kontraproduktív, mert nem arra nevel, hogy vezess kulturáltan, hanem arra, hogy igyekezz te lenni az az egyenlőbb, akire már nem vonatkoznak a szabályok.