( rpsoft | 2020. 02. 23., v - 09:48 )

A baj nem is az, hogy végrehajtják a feladatot, hanem hogy valaki kiadta ez feladatba a rendőrségnek, és utána még jó ötletnek is tartotta büszkélkedni vele. Azt már fentebb leírtam, hogy nem az lesz a következménye, hogy a piti szabálysértők is aggóni fognak, hanem hogy elsősorban azok fognak aggódni.

Azt, hogy pénzbehajtással töltik az idejüket, tényleg a videóra, meg a hírekre alapozom (mikor hány traffipaxot vesznek), de ha elkaptak olyanokat is, akik azokat a szabálytalanságokat követték el, amik a baleseti statisztikában mint vezető okok szerepelnek, akkor miért nem azt mondják?

A Mustanggal kapcsolatban: úgy gondolom, hogy a sok feltöltött videó közül ez volt a jó példa arra, amikor a rendőr azt csinálta, ami a dolga. Amit a Mustangos csinált, az szép példa volt arra, amivel foglalkozni kellene: amikor valaki kombinálja a nagy sebességet a szabálytalan előzéssel, az ritkán veszélytelen (az úttest másik oldalára való szabálytalan áttérésből a 2016-os sztatisztikában háromszor annyi baleset volt, mint a sebességhatár átlépéséből). Súlyosbító tényező, hogy nagyon kicsit kellett volna várnia addig, amíg lesz két sáv, láthatóan türelmetlenül, agresszíven vezet.

Abból, hogy nem tartják a követési távolságot, 10x annyi baleset van, mint pl. az absz. gyorshajtásból. A németeket erről és a söprögetésről pl. egész jól leszoktatták (az autópályát felülről figyelve). Lehet, hogy ezt is csinálja a rendőrség, de akkor miért nem azzal reklámozzák magukat?