( mt9 | 2020. 02. 22., szo - 21:49 )

Abból, hogy olyan dolgokért bírságolnak a videóban, ami nem okozott veszélyhelyzetet

Tehát megnéztél egy videót, és levontad a következtetést? Honnan tudod azt, hogy egyébként nem meszelnek el olyanokat is, akik amúgy balesethelyzetet okoznak? Valószínű hogy a látványosan balesetveszélyes helyzetet okozók vannak kevesebben, nyilván így ilyet tartalmazó videóból is kevesebb lesz. 

A második az, hogy ha megnézed a baleseti statisztikát, akkor 2016-ban (újabb adatot nem találtam) 14 616 balesetből 106 oka volt a sebességhatár átlépése. Ez kevesebb, mint 1 %. Hogy miért ezzel foglalkoznak? 

Ha pedig te megnézed a videót láthatod, hogy az egész egy tilosban előzéssel kezdődött, nem csak a sebességhatár-átlépés volt a büntetés oka. Szóval a "miért ezzel foglalkoznak" kérdésre nyilván az a válasz, hogy a) Mással is foglalkoznak, és b) ettől még ez is a munkájuk.

 Az elsőbbségadás elmulasztását, követési távolság nem tartását, az autópályás "söprögetést" akkor lehet felderíteni, ha egy nagy útszakaszt figyelsz, és nem nagyon megy automatikusan. 

Én ezeket nagyon könnyen látom az autópályán haladva. Sőt, még nem volt olyan utam autópályán, hogy ne lett volna valaki, aki ne akarna a seggembe állni, vagy leszorítani, de gyakran veszek észre szabálytalanul előzőket is. Vélhetően egy járőr sem járja vakon az utakat, és ugyanezeket látja, és tud intézkedni is.