( solt87 | 2020. 02. 22., szo – 16:41 )

A szeparátor irreleváns. Arról beszélünk, hogy a szavak ugyanúgy vannak elválasztva

Nem tudod; feltételezel, spekulálsz. =) És egyébként sem irreleváns, mert "ennyivel" is több próbálkozásra lesz szükség: végig kell menni az összes lehetséges elválasztós változaton is.

Az meg oké, hogy a kecskefőzelékes jelszó több lehetőséget ad, de egyrészt egy szótár- és szabályalapú törőprogi aránylag hamar megtalálja (tehát a 15^95 az máris fényévekkel kisebb), másrészt a 7000+^6 lehetőség (ami az elválasztók miatt még több is) sem túl életszerűen törhető (főleg nem rendszeres jelszóváltoztatás mellett), ÉS emellett még mindig könnyebb megjegyezni. (Mert jó dolog a jelszókezelő, de csak nem fogom annak a jelszavát jelmondatát leírni.)

Avagy: részemről a hosszú, véletlenszerű jelmondatok (kényszer esetén jelszavak) nyernek,  mind jelszókezelőzve (kivéve a jelszókezelő jelszavát), legalább évente cserélve. Sok sikert (max.) egy év alatt a 7000+^6(/7/8/...) feltöréséhez. És kb. hamarabb megjegyzem a jelmondatot, minthogy kitalálom, mi is volt a "kecskefőzelék" harmadik e-je. (e? E? 3?) Merthogy a megjegyezhetőség is szempont, ill. nekem a gépelhetőség is.