( kroozo | 2020. 02. 19., sze - 08:44 )

Hol van leírva az "akadályozás" definíciójában a "szabályosan közlekedik" feltétel?

Nem kell benne lennie, mert nem ott a helye. Nem írjuk minden szabály mögé, hogy "csak ha a másik szabályosan közlekedik".

 A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. 

Itt van benne, ebből bizony következik. Meg a józan észből. Kérlek próbáld meg még egyszer elolvasni amit írtam, hátha most menni fog. Az nem működik, hogy aki le akarja szarni a szabályokat, azokat is figyelni kell. Mert akkor zavarod a stoptábla mögül kijövőt, zavarod az index nélkül sávváltót, az elfogyó sávból rád húzót, meg az összes többit, aki valamilyen szabályt nem tart be. Gondolom egyetértünk benne, hogy ez butaság. És mivel az sincs benne, hogy kivéve a mögötted gyorshajtani kívánót, na, azt mégiscsak zavarod, ezért maradjunk annyiban, hogy azt sem zavarod.

Önkéntesrendőrt játszani tilos.

Hehe, már az előzőben is gondoltam leírni, de valahogy éreztem, hogy ez fog jönni, köszi :) Szóval igen, egyetértünk, önkéntes rendőrt játszani tilos. Ezért is igen röhej, hogy a hátsó osztja az észt, hogy a másiknak semmi köze hozzá, hogy mennyivel akar menni, de ő aztán húzódjon le, meg segítsen, meg ne tartsa fel indokolatlanul, mert az tilos. Tessék mondani, ez nem önkéntes rendőrködés? Dehogynem. Arról nem beszélve, hogy mikor az első megy szabályosan, akkor nem önkéntes rendőrködik, ugyanis alapvetően szarik rá, hogy a másiknak mögötte zabszem van a valagában, szóval max intoleráns barom. Ellenben ugye zabszemes kollégával, aki viszont aktívan szeretné megmondani, hogy mit csináljon a másik.

Szóval ez sajnos az igazi büdösbunkó érvelés, hogy én azt csinálok amit akarok, és mindenki csinálja úgy, ahogy szerintem kell, mert szabálytalankodni tilos, de ha valaki veled akarja közölni, hogy szabálytalankodni neked is tilos, és tartsd be nyugodtan a 90et, akkor azt ő természetesen nem teheti, azt ugyanis csak és kizárólag neked privilégiumod, hogy megmondd, hogy kinek hogyan kellene. Sajnos nem.