( kroozo | 2020. 02. 18., k - 09:08 )

És igen, akkor is el kell engedned, ha szabálytalanul közlekedik.

Ezt ugyan már többször kifejtetted, de továbbra sem lesz igaz. Akadályozni és zavarni csak a szabályosan közlekedőt lehet. Ha ugyanis ez nem igaz, és indokolatlanul zavarom főúton kilencvennél az agresszív kismalacot, akinek benne van a zabszem a seggében, akkor indokolatlanul zavarom azt az agresszív kismalacot is, aki a becsatlakozó útról akar a stoptábla mögül kijönni azt leszarva. Egyszerűen az egész rendszer darabjaira hullik, ha ezt az akkor is meg kell neki adni mindenfélét, ha egyébként szabálytalan érvelést elfogadjuk.

Ráadásul a sebességkorlátozás a kresz alapján semmiféle "ennyivel kell haladni, ha minden jó" kitételt nem hordoz. (Ahol igen, ott bizony explicit le van írva, hogy mennyi a minimum). Szóval marad a gumijogszabály annak megítélésére, hogy indokolatlanul zavart-e, mikor hetvennel ment. Mellékszál, de még a zavarás sincs definiálva, szóval még az se biztos, hogy egyáltalán ez történt, de az indokolatlanság meg teljesen szubjektív. Ugyanis az is lehet simán indok, hogy mama a jobb egyen nem szeret 70nél gyorsabban menni, meg az is, hogy tetszett a táj. Sok sikert a bizonyításhoz, hogy nem valid :)

Ezzel együtt természetesen én is azt gondolom, hogy tessék szépen segíteni a másikat, mert az úgy normális, és különben nem fogunk tudni közlekedni, mert sokan vagyunk, és tessék haladni, amennyire lehet. Engem is tud idegesíten, ha valaki "baszakszik" előttem, én meg mennék. De azt azért észre kell venni, hogy a kresz alapján te nem leszel szabálytalan, ha a másik az, és emiatt akadályoztatva érzi magát, és a türelmetlen seggbemászó rángatózónak nagyságrenddel nagyobb a baj a fejében, mint papinak, aki nyugiban tolja 65-el, szóval tessék szépen venni egy nagy levegőt, aztán tudomásul venni, hogy mások máshogyan.