( trey | 2020. 02. 17., h – 10:54 )

Azt mért hívják Batgirlnek, azért mert a 3 szemessel Batman?

Oyster "szíjjal" Batman. Jubilee-vel "BatGirl". Hogy szlengben is meg lehessen különböztetni. Azok hívják így, akik szerint a jubilee nem annyira maszkulin mint az oyster. Oysterrel már nincs sima acél GMT (tavaly óta discontinued), csak a Rootbeer van (acél-rózsaarany), majdnem 16 ezer euróért. 

 de az acél-fehérarany esetében nem csak a bezel fehérarany?

De, igen. 

Egyébként mi értelme van több pénzt kiadni a fehéraranyra

Azért, mert az a konfig (DJ41, jubilee, fluted bezel, blue dial) csak abban érhető el és nekem az tetszik. 

Ugyanez a kérdés fennáll platinára is, mind a három fém színű, egyformára polírozva, súlyban térnek el. Kíváncsi lennék tapintásra vagy egyéb más tulajdonságra mi különbség van anyagok között.

Mert megteheti. Mivel kívülről nem látszik az a 30 ezer eurónyi különbség, nyilván nem a külvilágnak. Magának.

Szép célpontok, viszont az arany-acélhoz első körben adja magát a pezsgő, merthogy ne sima fehér legyen már, inkább legyen valami szín, de az a helyzet, hogy ez nehéz döntés, mert fehérrel lehet jobb.

Ezért fogom megnézni személyesen, a csuklómon. Alapból én is a pezsgőt gondolnám, de lehet, hogy élőben a fehér vagy a grey adja. De az is lehet, hogy élőben az arany-acél annyira PIMP lesz, hogy maradok az acél-fehérarany, blue dial-nál. Illetve, ha valami nagy csoda folytán felhívna a magyar AD, hogy megjött a Batgirl, akkor az. Mondjuk, a jelenlegi kilátásokat tekitve (2-5 év), nem nagyon bízok benne.

Már csak időt kellene tudnom szakítani erre, mert a legközelebbi hivatalos AD is 80 km-re van tőlem. Igazából csak ezen múlik a "mikor" (illetve, a Batgirl remény miatt tolom, ameddig tudom :). Nyilván, csak hivatalos forrásból kell, grey market nem érdekel. A nevem legyen rajta a kártyán.