( saxus | 2020. 02. 17., h - 10:53 )

Azért szerintem ha 90-es tábla mellett 85-89-el haladok, akkor nehogy már a kurva anyámat. Másrészt nagyvonalúan kihagytad a felsorolásból az utak állapotát. 51-esen szoktam menni, ott vannak azért szarabb szakaszok, ahol nem szívesen rázatom szét a kocsim azért, hogy 5 perccel hamarabb érjek le.

Azt megis hogyan?

Úgy, hogy jön a baromállatja és belemászik a másik seggébe fittyet hányva a követési távolságra. Akkor is, ha folyamatos szembejövő forgalom miatt esélye sincs előzni. (Aztán majd valamelyik kanyarban a záróvonalnál csak be fog előzni, mert ugye az is szabályos meg az, hogy 110-el akar haladni a 90-es úton. Csak tudnám, hogy akkor mirét nem megy inkább az M6-oson...)  Ilyenkor vagy felveszed a tempóját vagy kockáztatod, hogy a következő településnél, 60-as táblánál, útépítésénél, kiszaladó őznél, <random másik váratlan közlekedési eseménynél> stb. belecsattan a kocsidba hátulról.

Probléma az ilyen gyökerekkel, hogy még akkor is képes hosszú-hosszú km-eken át a másik fenekében utazni attól 4-5 méterre, mikor egyértelműen esélytelen előzni, mert akkora szembejövő forgalom van.