( bazso | 2020. 02. 15., szo - 23:45 )

Beállítás,  anyag és türelem kérdése. Ha van idő a nyomtatásra, akkor csak nagyítóval látsz rücsköt. Nyers pla-val már gyakorlatilag nincs hibás nyomtatásom, fával még szálaz, ott szike, tűreszelő, csiszolópapír segít.

Ender3 pro. Ez az első nyomtatóm, sosem terveztem CAD-del, de már az első hét végén saját tervezésű cucc jött ki belőle és minimális utómunka kellett hozzá. 

Egy biztos, ez még nagyon a hobby szint, sokat kell tanulni, tapasztalni hogy felismerd egy hiba a kész cuccon milyen beállítási vagy környezeti hibára utal. Páratartalom, huzat, minden játszik. Nem olyan mint egy tintasugaras, amit kicsomagolsz és stabilan jót nyomtat. De hatalmas élmény. 

 

Amúgy aki azért nem vesz, mert hulladékot termel: mennyivel is termel többet, mint legyártani ugyanazt Kínában és ide repültetni vagy hajóztatni? 

Az anyag visszaforgatás jó megoldása nekem is hiányzik. De hacsak nem nyomtatsz minden hülyeséget, akkor környezetbarátabb, mint a szállítás. Ráadásul a fröccsöntésnél sokkal kevesebb anyagot használ, és elég merev struktúra tud kialakulni, persze ha komolyabban terhelhető cucc kell, akkor az még több tanulás, mert rétegek közt tényleg könnyebben törik a termék, mint a fröccsöntött verzió.