( YleGreg | 2020. 02. 14., p – 20:14 )

Összesen 3-400 gép, előre gondolkodva max 600 host.

90% Linux, de lesznek (vannak) Windowsok is.

Hozzá hálózati eszközök, meg néhány appliance, pl. IPS/IDS.

A meleg vizet csak egy kicsit szeretném feltalálni, ezért úgy tervezem, hogy a gyári módszereket használnám.

A hálózati eszközöket és az appliance -okat SNMP -vel tudom lekérdezni, a Linux és Windows hostokat pedig egyrészt a hivatalos Agent -ekkel, másrészt pedig támaszkodva egy már jól megírt speciális script halmazra, ami megnéz néhány speciális dolgot (pl. törölt de fel nem szabadult fileok, Meinberg kártya állapot, stb.) a gépen, abból fogok Zabbix kompatibilis kimenetet gyártani, amire szintén riaszthat, ha az általam generált kimenet nem zöld.

Az alkalmazás rétegpanaszait szeretném teljesen külön kezelni ettől, mert azt más csapatnak kell néznie, más SLA, más riasztási rend vonatkozik rá. Én most az infrára lövök, de ha ez beválik, akkor a jelenlegi app riasztásokat is lehet Zabbixosítani, nem zárkózom el előle, de hogy az ezen a szerveren fog-e átmenni, vagy dedikált Zabbix szervereken, azt még nem tudom, mert nem tudom, hogy erőforrásban, illetve a megjelenítésben hogyan lesz jobb.

Ha most egy olyan úton tudok elindulni, aminek az eredménye az amit várok, és hosszú távon sem vezet zsákutcába, akkor én már boldog vagyok. :-)