( thomasp001 | 2020. 02. 14., p - 17:34 )

"forgalomnak is van egy tempója" pontosan erről van szó. amikor elragad a forgalom akkor simán előfordul hogy magasabb tempóval haladsz mint a megengedett.

Mert ha mondjuk egy ilyen szituban haladsz megengedett sebességgel, (50) akkor tuti hogy egy másik, szintén érdekes forgalmi szitu alakul ki, nevezetesen a mögötted lévő idegesebb sofőrök elkezdenek veszélyes manőverekbe kezdeni.

Egyébkén hamár itt tartunk mi a véleményetek az indokolatlanul lassan haladókról. Nekem munkába járáskor napi szinten egy gyors forgalmi uton kell mennem kb 6 Km-t .Gyakran fordul elő, hogy utolérek egy sort, aminek az elején 60 al megy valaki. összegűlik kb 15 20 autó, és kezdődik a tánc, nevezetesen az idegesebb autósok hátúról mint az állat előznek... gondolom ismerős. Namost ilyenkor nem biztos hogy ez szerencsés szitu. Ilyenkor gyakran gondolk arra, hogy lehet azon az útszakaszon kevesebb a balesetveszélyes helyzet, ha monduk 100-al megy a forgalom 90 helyett mert már nincs veszélyes előzgetés, és még belefér a toleranciába is. De mondom a 226 all való közlekedésre nincs mentség.