( haroldking | 2020. 02. 13., cs - 21:57 )

Annak hogy miért élek Amerikában, számos oka van. Az egyik például politikai—szimplán rühellem a Fideszt, herótom és hányingerem van tőle, és semmi kedvem visszamenni Orbanisztánba amíg ők vannak hatalmon. Egyáltalán, nekem nem tetszik az a félfeudális rendszer amit ott kiépítettek. A baj az hogy ha a fideszt ki is csinálják a hatalomból valahogyan, nem hiszem hogy az utódja jobb lenne. Nem lehet jobb, akkor se ha tele van jószándékkal, s amiatt nem mert a fidesz már oly hosszú ideje van hatalmon hogy teljesen agymosta ennek az egész nemzedéknek a gondolkodását.

Szóval lehet hogy a fidesz le lesz váltva - valószínűleg egy nagy vérfürdő árán mert önként sose adja majd át a hatalmat - de hiába. Amint Orbánék eltakarodnak (a temetőbe ugye...) lesz nagy extázis, újjongás, ami tart kábé három évig, jóesetben. Rossz esetben addig se. És lesznek nagy fogadkozások hogy most aztán megcsináljuk az igazi demokráciát. Aztán szép lassan semmi se lesz ebből, az új párt kiépíti a maga új klientúráját, javarészt egykori fideszesekből, persze nem azokból akik korábban az igazi nagy hatalmat bírták... és kezdődik minden elölről.

Figyeljétek meg, ez a forgatókönyv ment az 1900-as évek legelejétől egyfolytában. Csak a név változott, a rendszer neve meg a Legfőbb Alfahím neve a kormányban, de a lényeg ugyanaz volt mindig.

Mert erre van igény ott a fejekben. az Úr-Szolga viszonyra. Feudalizmus, mondom. Még ha földbirtok helyett pozíciókat osztanak is.

Szóval én már nem is hiszem hogy valaha visszamegyek oda, maximum látogatóba, azt se sok időre. Egyszerűen csömöröm van az ottani dolgoktól.

Különben meg - már amikor itt voltam az USA-ban - kaptam felkérést egy fideszes (nem)úri embertől hogy tök jók a regényeim, szeretnének valamit megjelentetni tőlem... DE: nem azokat amiket eddig írtam, valami újat, amiben a magyarságot dicsőítem, az ősi virtust, stb...

Magyarán hogy álljak be a nyalizók táborába ugye. Legyek BÉRTOLLNOK. Szolgáljam én is a Rendszert. Természetesen úgy elküldtem az illetőt a búsba hogy csak na.

Ami meg a családi kapcsolatomat illeti: nincs válasz. Magánügy, sorry.