( uid_16313 | 2020. 02. 13., cs – 20:53 )

Úgy, hogy valahol el kell kezdeni, és a közpénzek ellopása (befizetett adók ellenőrizhetetlen elosztása) pont jó kezdésnek.

Később a pénz már magát termeli, de oda el kell jutni valahogy.

Példa: a felcsúti gázszerelő csodás meggazdagodásának története, de rajta kívül is vannak még elegen, csak ez most a leglátványosabb.

Egyébként szerinted az államháztartás (országház, adóhivatal, rendőrség, tűzoltóság, katonaság, hivatalok, stb,,,( rezsijét ki termeli meg? Megsúgom: a versenyszférában DOLGOZÓ többtízezer ember, akiknek a fél fizetését elvonják hónapról hónapra.

Magyarországon nincs maximálva a kapható nyugdíj összege. Egy tolvaj semmirekellő, aki havonta kap 5 milliós fizetést, kap majd 2 milliós nyugdíjat. MERT MEGÉRDEMLI? Hát nem. Mert megengedjük, elviseljük, eltűrjük. Mert birkák vagyunk. Mert inkább hitelből próbáljuk elérni a céljainkat - mert máshogy lehetetlen - minthogy érdemben bármit is csinálnánk.

Ott vannak tolvajok, ahol lehet lopni. Ez Magyarország.

Versenyszférában dolgozok, fizum 40 százaléka ugrik havonta. Vérlázító összeg megy a "közösbe".

Mit kapok cserébe?
 

- megalázó állami egészségügyi szolgáltatásokat, amik az adóelvonáson felül belekényszerítenek a fizető magánpraxisok igénybe vételére

- biztonságot? Azt biztos nem. A rendőrség bűnüldöző szervezet, nem bűnmegelőző. És a bűnösöknek sokszor több joguk van, mint az áldozatuknak. Cserébe viszont kapok szép fényképet, csekket, ha átlépem a megengedett sebességet 5-tel, és fizethetem a 30 ezres "reális" bírságot

- szolgáltatást? Áramszünetet, duplán kiküldött csekkeket, mert 100-ból 60-an automatikusan befizetnek minden csekket, amit kapnak

- H-Tarifát? Hát azt sem, mert nincs 2 doboz 10 cm-re egymástól a falba vésve?

- jó utakat? Kátyukat, indokolatlanul gyors autó amortizációt, életveszélyes közlekedést, állatgázolás esetén meghurcolást?

- agymosást mozgóképben, hangban, írott sajtóban?

- munkahelyvédelmi program mellett teljes kiszolgáltatottságot?

- szar forintot?

sorolhatnám a végtelenségig...

 

Az a középosztály, aki ELTARTJA az államháztartást, és a nem munkából élő rétegeket.