( Czo | 2020. 02. 09., v – 09:55 )

Az Apple geci volt a lassitas miatt. Ez teny. Viszont minden kornyezetemben eladott 6s benne volt ebben a "very small numberben" (ez olyan 20-30-as peldanyszamu minta, a vasarolasok 2015 osze es 2016 tavasza kozott zajlottak), szoval nem hiszem, hogy a very small, az tenyleg very small lenne. Volt olyan peldany, amelyben azutan is csereltek ingyen akkut, hogy mar egyszer kicsereltek korabban (ez konkretan a sajat 6s-em), ha ennek a peldanynak irom be a sorozatszamat az ellenorzo oldalra, akkor kozli, hogy erre mar nem ervenyes. Sott, a battery csereprogram bejelentese elott is kicserelte az Apple ingyen az akkut, ha bevitted a szervizbe es elmontad, hogy kikapcsol. 

Itt csak arra probaltam reagalni, hogy a franciak azutan ugrottak, miutan az Apple elismerte, hogy tenyleg lassit az akku allapotatol fuggoen (ha volt akku miatti unexpected shutdown, akkor aktivalodik a lassitas, errol is vannak cikkek a neten). A neten fellelheto informaciok szerint a legangyobb aranyu lassitast a hibas 6s-ek produkaljak, ugyonigy a 6s-t hasznalva tunt fel a lassitas tenye is a geekbench teszteken. Tehat, tovabbra is azt allitom, hogy az apple geci, mert ezt jobban kellett volna kommunikalni, de a franciaknak nem 2017 decembereben kellett volna beadni a beadvanyukat, hanem erre mar ra kellett volna jonniuk 2016 januarjaban, amikor a lassitas tenylegesen megjelent. De nem jottek ra, ahogy a feljhasznalok sem jottek ra, hiszen majd egy ev kellett a bili borulasahoz. 

A lassitas merteke egyebkent katasztrofalisan szemet. Volt telefon a kornyezetemben, amiben tobbszor is aktivalodott a lassito funkcio. A telefon annyira lelassult, hogy a mindennapi alkalmazasok hasznalatanal is szembetuno volt. Ha melletettunk a lassitast elszenvedett iPhone 7-nek egy iPhone 5-ot, az 5-os mindent gyorsabban csinalt. Viszont nehez volt meggyozni a gazdajat, hogy az akku miatt van, mert a gazdaja ragaszkodott ahhoz a teoriahoz, hogyha szar lenne az akkuja, akkor ugyonugy kikapcsolgatna, mint minden korabbi eszkoze tette.