( bucko | 2020. 01. 29., sze – 21:50 )

Félreérted a dolgot.

- Nem kell mindenkinek kínába utazni.

- Nem kell mindenkinek a kis plugot beszerezni, meg elveszíteni. (?? Csak egyszer kell bedugni és maradhat a helyén.)

- És ugye a telefont sem mindig töltőről töltöd, hanem lehet autóról, akkupakkról és számítógépről is.

Ebből csak azt lehet leszűrni, hogy minden telefonon legyen egységes töltésre alkalmas csatlakozó. Ebben az esetben nem kell átalakítót vásárolni és a csatlakozó csatlakozójába is csatlakozót dugni. Ez lesz a legolcsóbb.

Van még néhány probléma.

A töltőáram igény kb. 0,2..5A között lehet. (most még) A picike telefonhoz lassanként laptoptöltő kell. Ekkor jönnek a kommunikáló és nagyobb feszültségű töltők. Mert arra is van szabvány. Ekkor hiába fagyasztják be az X vagy Y csatlakozónál az előírásokat, mindig lesz "fejlődés".

Szerintem az elektronika már régen elérte azt a szintet, hogy 2 dróton is lehet kommunikálni. Nem kell usb3, 4, sőt több adatkábelen megbeszélni a töltést! Tehát legyen egy töltéshez rendelt csatlakozó, ami csak tölt. A telefon kezelje az energiaéhségének megfelelő (módon) a töltőt. Ezzel a tervezett elavulás hívőinek is kedveznénk, mert drágábbak, tartósabbak és javíthatóak lennének a töltők.

A boltba megkérdeznék, hogy "első telefonos vagy-e?", és akkor járna a töltő is. :-D Utána csak telefon járna és igény szerint a kábel.

Persze az sem kizárt, hogy bármelyik modell éppúgy halott, mint a fekete T-Ford. ;)