( _neo | 2020. 01. 29., sze - 13:18 )

"Szerintem kezdjük azzal, hogy meglátásom szerint ezt nem egy eszközzel fogod tudni megoldani, hanem legalább kettővel. Válaszd szét szerintem a munka és a hobbi funkciókat és válasszuk szét egy storage-ra és egy gépre, amit dolgoztatsz. Mindentudó mindenesből szerintem nagyon kevés van, nem fogsz találni, de egy nas-al és egy komolyabb workstation-al megoldható a feladat."
Ez a rész már teljesült, mindketten külön desktop gépen dolgozunk, most egy nas kellene még pluszban, ahova lehetne backupolni, meg a kevésbé fontos dolgokat tárolni egy hálózati meghajtón.

"Ismerkedj a qnap/synology nasokkal. (4 lemezes verziók). Nekem pc+xpenology az egyik nas-om, smb megosztásokkal, plex-el. Egy ilyen nas sem csak nas már, annál komplexebb. Ha kellene éppen Redmine, akkor csak felpattintom rá a csomagot és hajrá. (Vannak egész meglepő cuccok is.) Szerintem érdemes nézegetned, lehet pár funkciót hasznosnak találsz majd. "
Ismerem a synology nasokat, de valami jobban faraghatóra vágyok. Nekem kicsit kevésnek tűnik a 4 HDD hely, a nagyobbak meg már alig megfizethetőek. :)

"Ha kábelcsatornában el tudsz bújtatni némi kábelt a lakásban, akkor egy gigás hálózat elégséges nagyon arra, hogy téged kiszolgáljon. Workstation, xeon-al, ecc rammal, proxmox-al, vm-ek a nason."
Igen, a kábelezés megvan minden szobában, minden asztalhoz, tv-hez, nyomtatóhoz, stbhez.

"De ezek csak az én ötleteim. Anno én is így indultam, hogy csak egy gép, csak próbálgatni, aztán hova jutottam :)"
Köszi az infókat, jó lenne már nekem is ott tartani, hogy "csak működik".