( zZsOlTi | 2020. 01. 29., sze - 07:51 )

"A paleóra számos bizonyíték van."

Mit értesz az alatt, hogy a paleóra sok bizonyíték van? Mindenféle diétára van "bizonyíték". Minden diétának az a vége, hogy végülis egy adott étrenddel korlátozod a kalória beviteled, tehát lehet vele fogyni. Nyilván nem mindegy egy diéta tápanyagösszetétele, de ehhez nem kell elnevezni akárminek, meg ősember mítoszt köré építeni.

Nekem a paleo alapjaival van bajom: az egész egy fals állításon (és feltevésen) valamint az abból levont következtetésen alapul:
1) Mit evett ugye a paleolit ember és mennyit.
2) És ez jó, kövessük! (miért jó?)

Eleve a vadászó gyűjtöget ember mennyi húst evett? Volt amikor volt, volt amikor nem volt. Eleve hibás feltételezés hogy sok húst ettek. Az sem világos ,hogy egy hízlalt disznó vagy robbantottcsirke miért megengedett, ha ragaszkodunk a korai ember táplálkozásához? Miért nem csak vadhús? Ja tudom, mert kivitelezhetetlen, ezért kivételt teszünk. Nem megengedett a kukorica, de megengedett a kukoricából készült -vegyi eljárásokkal- xilit. 

"Ja, és szíved joga hülyeségnek tartani, ne paleózz ha nem akarsz, bánja fene. Nem lehet, de nem is szükséges mindenkit megmenteni"

Engem pont nem kell megmenteni. Megfelelően táplálkozok -de nem követek egyoldalú táplálkozási tanokat, szendi féle önjelölt tudósokat meg pláne- és sportolok.