( haroldking | 2020. 01. 29., sze - 03:25 )

Most ezt nem értem. Nem értem mit akarsz azzal mondani hogy sosem áll át. Szerinted ha nincs cukor a vérben, akkor nem ketonokat használ? Mégis, mi mást használna? valamit akkor is kell „ennie”, vagy miként gondolod ezt?

Az „elcsépelt marketinges kifejezés” meg - már ne haragudj de - tekintélyelvű kijelentés a részedről. Annyit elismerek, az én megállapításom is közelít ehhez, és én se adtam holmi „forrásokat” amik az állításomat igazolják. Mindazonáltal ennek aki akar, utánanézhet az Interneten. Nekem senkit nem is célom meggyőzni az egészről, írtam már amióta visszatértem a HUP-ra, igen, többször is írtam, hogy elvem: „nem lehet, de nem is kell senkit megmenteni”. Én leírom hogy én miként fogytam le, illetve most miként élek, mit értek ÉN azalatt hogy „egészséges életmód”, és ezen meggyőződésemet mire alapozom. És kész, ennyi!

Az hogy az agy „jobban teljesít” ketonokon élve, számomra amúgy nem is szorul igazolásra holmi külső forrásból. Én ezt ugyanis TAPASZTALOM NAPONTA. Számomra ez egy „megélt élmény”. Azóta sokkal jobban tudok koncentrálni, úgy értem sokkal komolyabban/mélyebben, több időn át, jobban elviselem ha koncentrálás alatt megzavarnak, elmúlt az ingerlékenységem, kevesebb alvással beérem de ezen kevesebb alvásból pihentebben ébredek fel, szebbek az álmaim, elmúlt a krónikusfáradság-szindrómám, elmúlt a depresszióm, jobb a fantáziám (hidd el, egy regényíró egész jól érzi ám, mennyire megy neki a fantaziálgatás...), még az angoltanulás is könnyebben megy...

Ez a számomra tehát mind konkrét TÉNY, és elég nehéz tagadni úgy vélem hogy mindezen dolgok erős kapcsolatban állnak éppen pontosan az agy teljesítményével úgy általában.

De ne hidd ha nem akarod, a te dolgod...

Mindenesetre én olyan nagy mértékben érzem és tapasztalom mindezt, hogy szerintem még teljesen egészséges emberek is (akiknek nem szükséges lefogyniuk se) okosan teszik ha átállnak erre az életmódra, mert kizárólag csak profitálhatnak belőle! Nekem ez a véleményem és kész. De mindenki azt csinál amit akar... Miért is ne, az Életben az a szép, hogy mindenki a saját tetszése szerint ronthatja el.