( Yuhl | 2020. 01. 28., k - 22:29 )

A szerverek zúgnak. Egy közepes, 2 unitos vas is induláskor csúcson kb 300W-al mozgatja a levegőt. Na, az hangos. A zaj meg amúgy relatív dolog, most pl megy 5 desktop gép mellettem, de az eső a tetőablakon hangosabb.

Szerintem kezdjük azzal, hogy meglátásom szerint ezt nem egy eszközzel fogod tudni megoldani, hanem legalább kettővel. Válaszd szét szerintem a munka és a hobbi funkciókat és válasszuk szét egy storage-ra és egy gépre, amit dolgoztatsz. Mindentudó mindenesből szerintem nagyon kevés van, nem fogsz találni, de egy nas-al és egy komolyabb workstation-al megoldható a feladat.

Ismerkedj a qnap/synology nasokkal. (4 lemezes verziók). Nekem pc+xpenology az egyik nas-om, smb megosztásokkal, plex-el. Egy ilyen nas sem csak nas már, annál komplexebb. Ha kellene éppen Redmine, akkor csak felpattintom rá a csomagot és hajrá. (Vannak egész meglepő cuccok is.) Szerintem érdemes nézegetned, lehet pár funkciót hasznosnak találsz majd. 

Ha kábelcsatornában el tudsz bújtatni némi kábelt a lakásban, akkor egy gigás hálózat elégséges nagyon arra, hogy téged kiszolgáljon. Workstation, xeon-al, ecc rammal, proxmox-al, vm-ek a nason.

De ezek csak az én ötleteim. Anno én is így indultam, hogy csak egy gép, csak próbálgatni, aztán hova jutottam :)