( Yuhl | 2020. 01. 28., k - 14:59 )

Csak kíváncsiság: használt hardver (akár e-bayről) fillérekért? Ha már volt róla szó, bocsi, mindenki hozzászólását nem olvastam még el.

Csak az új alaplap árából szerintem össze lehetne rittyenteni egy komplett gépet, igaz korosabb alkatrészekből, ECC-vel, IPMI-vel, meg amire gondolsz. Ami meg mozgó alkatrész, abból venni újat. (Ventit is!)

Az IPMI-t nem ismerem behatóbban, de emlékeim szerint az iLO-hoz is kell licenc, különben meg csak annyit fog tudni, amit kb odasétálva is meg tudsz csinálni. (Tehát kb a bekapcsoló gomb nyomkodása, meg valami 30mp a konzolból.) Nem kerestem rá, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy az iLO licenc önmagában elvinné a teljes pénzkeretedet...

Nekem is volt egy ilyen fellángolásom kb 10 éve, hogy majd én na aztán, összerakok egy komplett szerverparkot otthon, de a végén csak beleért a bilibe a kezem. Nem is lett rack a garázsban... Ezekre a mókákra többnyire teljesen kommersz cuccok is pont megfelelőek. Aztán a switch lehet egy 24-es gigás Cickó e-bayről ötezerért, 4 portos hálókártyák darabja nyócért szintén onnan, HP RAID kártyák 11-ért porosodni a bontóból pont tökéletesek. Meg még sorolhatnám. És ahogy szoktam mondani: a maradék pénzből meg egész nyáron fagyizok a gyerekekkel.

De ez csak javaslat, hogy a Xeon is beleférjen, ECC-stől és talán kifogsz egy alaplapot licencelt iLO-val. (Volt már rá példa.)