( haroldking | 2020. 01. 28., k - 04:52 )

És ha csak gyanakvó, mert túl sok galádságról szerzett már tudomást az élete során? Ez nem lehetséges?

Amúgy a felvetését én is elég valószínűtlennek tartom. Mindazonáltal egyáltalán nem lehetetlennek.

De hogy valami hasznosat is mondjak: Én a magam részéről már elkezdtem a felkészülést a járványra, de nem maszkkal, mert annak hatásosságában semennyire se hiszek. Ellenben giga-dózisokban szedek D vitamint, valamint K2 vitamint, A vitamint és cinket. Ezek ugyanis így együtt hatásosak. Na most ezen "szent négyességből" a gond a K2 vitaminnal szokott lenni, az ugyanis rohadtul drága (az előállítása drága) így a vitamingyártók csalnak, sumákolnak vele. Ez úgy értendő hogy e vitaminnak van több "alesete", formája is, és a hatástalant vagy alig hatásost rakják bele a készítménybe. Elárulom neked meg a többieknek, hogy a K2 vitaminból csak és kizárólag az a jó, azaz hatásos változat, aminek a fajtája (röviden, becenevén, de így szokott a dobozokra írva lenni is) az "mk7 trans".

Az hogy mk7 önmagában még nem elég, ez sok készítményen rajta van (nár nem mindegyiken). Az is kell hogy "trans" legyen, mert a cis változat inaktív.

Ha csodálkoznál azon, ezt honnan tudom, elárulom, az utóbbi majdnem egy évben az egészséges életmód lett az egyik fő hobbym. Úgy kezdődött hogy 91 kiló voltam a 176 centis magasságomhoz ami finoman szólva se előnyös, szóval egy túlsúlyos disznó voltam, lihegtem meg minden. Le akartam fogyni... na így kezdődött. Most a súlyom 71 és 76 kiló közt ingadozik, azaz a BMI alapján már túlsúlyos se vagyok (bár még lehetne fogynom valamit). A ketogén diétával fogytam le, aztán átálltam a paleóra. (Arra a fajtára amit Szendi Gábor úr hirdet, megvettem amúgy minden könyvét is). Lényegében még most is ketós vagyok azaz a fő ételem a hús, elsősorban a disznóhús, de mégis mondható paleónak is mert semmit nem eszek amit a paleo tilt, például semmi tejterméket, hüvelyes terményeket se, alkoholt se (mondjuk azt eddig se ittam), mézet se, gyakorlatilag gyümölcsöket se a citrom kivételével.

Na most így azonban elég komolyan felmerült a kérdés honnan szerzem be a napi vitaminmennyiséget. Hát ugye erre valók ezek a készítmények... Felmerült azonban a kérdés, melyik az ami igazán hatékony... Na mára már elég szép tudásra tettem szert e területről.

Tehát csak jóindulatúan tanácsolom nektek, a fentebb leírt vitaminokból szedjetek bőséggel! És ne az „ajánlott napi adagot” mert az viccnek is kevés. D vitaminból kell minimum napi 5000 IU, de az se baj ha felviszed 10 ezerig. A K2 vitaminból elég napi kábé 100 mikrogramm, de ismétlem mk7 trans legyen. Drága de a többi fajta nem aktív azaz pénzkidobás.

Mindez jócskán segít a téli nátha és az influenza kivédésében. Meglátjuk mennyire segít a koronavírusnál.

Egyelőre ennyi.